Uit de koker van Albert

zaterdag, september 01, 2007

Oranjebuurt

We hebben weer wat informatie gekregen van wethouder Gerrit van der Meer. Helaas is het niet gelukt om rond 1 september de bouw weer op te starten. De woonstichting Vooruitgang heeft dit op de volgende wijze gecommunceerd:

"Geachte heer, mevrouw,

Zoals toegezegd in onze vorige brief breng ik u hierbij op de hoogte van de stand van zaken rondom de bouw van de woningen en appartementen in de Oranjebuurt. De in de vorige brief uitgesproken verwachting dat we voor 1 september uit de impasse zouden zijn, is helaas niet uitgekomen.

De afgelopen weken is intensief overleg gevoerd met vertegenwoordigers van zowel Roos Vastgoed als Roos Bouw met de bedoeling de bouw op een zo kort mogelijke termijn voort te zetten. Dit is helaas niet gelukt met als gevolg dat de oplevering van de diverse blokken verder uitloopt. Op dit moment schatten wij in dat de vertraging voor de opeenvolgende blokken minimaal 3 maanden is.

Ook wil ik hier graag ingaan op berichten in de media en diverse internetfora over de bouw. In deze berichtgeving worden plandeel A en B regelmatig door elkaar gehaald. Voor alle duidelijkheid: plandeel A betreft de bouw op de plek van de ‘oude Oranjebuurt’ en de 38 appartementen en zorgwoningen voor ’s Heerenloo. Plandeel B maakt wel deel uit van het gehele door Woonstichting Vooruitgang ontwikkelde project maar is nu geheel in eigendom van Roos Vastgoed. Het feit dat er de afgelopen weken werkzaamheden zijn verricht in plandeel B zegt dus niets over een eventuele spoedige start in plandeel A.

Wij beseffen dat de problemen rondom de bouw ook voor problemen in uw privé situatie kunnen zorgen. U begrijpt dat het voor ons niet mogelijk is alles op te lossen maar als u denkt dat Vooruitgang ergens een ‘helpende hand’ kan bieden, schroom dan niet contact op te nemen.

Het overleg met diverse partijen gaat door. Uiterlijk 21 september ontvangt u een nieuwe brief over de stand van zaken. Uiteraard ontvangt u zo spoedig mogelijk bericht zodra er een oplossing is gevonden en de bouw weer kan beginnen."


Natuurlijk blijf ik het volgen en zal ik steeds op mijn weblog aandacht blijven vragen voor het probleem. Wordt vervolgd dus!!