Uit de koker van Albert

zaterdag, augustus 26, 2006

Rondje Voorhout


Vandaag hebben we met de fractie en onze wethouder Gerrit van der Meer een rondje door Voorhout gefietst. We zijn gestart met een bezoek aan de Elstgeesterpolder om te zien welke gevolgen de afspraken rond het Knooppunt Leiden West zouden kunnen hebben voor het gebied Kloosterschuur - Trappenberg.

Als je goed om je heen kijkt dan zie je grote verschillen in het gebied. Prachtige weidegebieden worden afgewisseld met bollengrond. Grote delen geven prachtige gezichten over de ecologische zone. Maar ook grote delen zijn versnipperd en verrommeld. Er zijn mooie bedrijven die afgewisseld worden door bouwvallen. Dat geld ook voor de vele schuurtjes en paardenstallen. Sommige zijn goed onderhouden, maar er staat ook een behoorlijke hoeveelheid rommel in dit prachtige gebied. We krijgen nog wel discussie over de door het vorige college van Voorhout toegezegde 10 plus 10 Ha. wat in de praktijk geen 20Ha maar wel liefst ruim 35 Ha blijkt te zijn. Voor sommige delen van het gebied zou opknappen een zegen zijn, maar voor grote delen van het gebied zou het dood zonde zijn als dat zou moeten wijken voor kassen.

Een andere erfenis van de gemeente Voorhout is de uitelkaar gehaalde skatebaan die nu in stukken bij de ijsbaan (bij Foreholte) ligt. U moet weten dat in de staat zoals de baan er nu bij ligt is er al 100.000 euro aan uitgegeven en nu moeten deze stukken weer in elkaar gezet worden. Dat gaat dus weer in de papieren lopen. Toch vind ik dat deze baan weer een plekje moet krijgen. Van Joost begreep ik dat dit wel de bedoeling is, maar dan moeten we dat wel snel doen.

We hebben bij vv Foreholte een kopje koffie gedronken. Direct werden we door het (jeugd) bestuur aangesproken over de wensen van de club. Die komen overeen met de wensen die het bestuur al eerder heeft geuit toen wij met de besturen van alle voetbalclubs spraken. De uitbreiding van de kleedkamers worden nu al opgepakt. De noodzaak voor een vijfde veld is al onderkent en de wensen voor kunstgrasvelden was ons niet onbekend, maar daar zit een behoorlijk prijskaartje aan. Gezien de financiƫle positie van Teylingen zal dit niet een twee drie geregeld worden. Ook niet omdat Ter Leede en Teylingen en Warmunda ook deze wens hebben.

Verder hebben we ook even gekeken naar het nieuwe hockeyveld, de volkstuinen, de Agnes en ING locaties, het stationsgebied, nieuw boekhorst, hoogkamer en de sporthal de tulp.