Uit de koker van Albert

donderdag, augustus 31, 2006

Komen en gaan

Het is deze dagen druk met het komen en gaan van leden van het college in Teylingen. Vrijdag hebben we (informeel) afscheid genomen van Jeroen Staatsen. Na acht maanden als waarnemer in Teylingen moest hij plaatsmaaken voor de eerste nieuwe burgemeester van Teylingen Sander Schelberg. Sander is maandag in gepaste soberheid geïnstaleerd en heeft de burgemeestersketting van Jeroen overgenomen. De soberheid had te maken met het overlijden van de vader van Sander (ook burgemeester geweest trouwens) die dinsdag werd begraven.

Gisteren heeft Margo van de Fliert haar vertrek aangekondigd. Ik weet al enige dagen dat Margo voor een dilemma stond. Het werk van haar man, de familieomstandigheden of de politiek. Het is een zware keuze geweest, maar ik weet ook dat Margo er nu vrede mee heeft.
Ard van der Steur is drukdoende om te bezien hoe en wie Margo zal opvolgen. Een opvallende lezer merkt dat alle komers en gaanders van VVD huizen zijn.

Om nog even door te gaan met vertrekkers bij de VVD. Ard van de Steur stond 44 op de lijst van de VVD. Hij stijgt elke dag één of twee plaatsen omdat steeds meer zichzelf prominente VVD-ers noemend de partij de rug toe keren omdat ze zelf vinden te laag op de lijst te staan. Nog even volhouden zou ik zeggen Ard dan sta je wellicht rond de twintigste plek en loop je (als de VVD in het kabinet komt) ook nog de kans om ook Teylingen te moeten verlaten. Na de soap rond de verkiezing van de nieuwe lijsttrekker kan dit er ook nog wel bij.