Uit de koker van Albert

donderdag, januari 12, 2006

Eerste commissies

De eerste twee commissievergaderingen zitten er op. Het enige inhoudelijk punt is op dit moment nog het coalitieakkoord. D66 en Trilokaal hebben in mijn ogen gematigd kritiek op het stuk en hebben tot nu toe nog nauwelijks aanpassingen gevraagd. Vanavond is er nog een commissie en dan worden de laatste hoofdstukken van het akkoord besproken. Of het zal leiden tot moties of wijzigingsvoorstellen zal pas op de raadsvergadering van 25 of 26 januari blijken. Daarover zijn beide partijen nog intern over in gesprek. Op mijn vraag dinsdag, na de eerste commissie en de behandeling van de hoofdstukken over Welzijn, of na de behandeling de conclusie kon worden getrokken dat D66 en Trilokaal konden instemmen met deze hoofdstukken, kreeg ik als antwoord dat men daar nog niet uit was en dat dit op de raadsvergadering pas duidelijk zou worden. Ik ben dus benieuwd.

Duidelijk is inmiddels wel dat vooral ons standpunt over al dan niet bouwen in "De Krogt" in Warmond gevolgen heeft voor woonstichting Warmunda. Dat zal in goed overleg met Warmunda moeten worden opgelost. Maar wat de PvdA Teylingen (eigenlijk de hele coalitie) betreft zal dat niet betekenen dat er gebouwd gaan worden op die mooie plek in Warmond.

In de rondvraag hebben wij nog gevraagd naar de kap van de bomen bij de Agnes in Voorhout waar iedereen zeer ontzet over is. Onze wethouder Gerrit van der Meer deed de melding dat er aangifte is gedaan bij de politie en dat de politie een onderzoek is gestart.

Ook hebben wij navraag gedaan over de stand van zaken rond de bootjeshaven in Warmond. Hierover wist Gerrit van der Meer te melden dat er geen sprake is van het opzeggen van het huurcontract, maar dat het huurcontract niet met vijf jaar mar met één jaar was verlengd door het vorige college in Warmond. Er heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden met het bestuur van de bootjeshaven en er is afgesproken dat gemeente en bestuur samen eventuele problemen naar tevredenheid zullen oplossen.