Uit de koker van Albert

zaterdag, februari 13, 2010

Verkeersborden


Wat zie ik:
4 borden 30Km
3 borden overstekende voetgangers
3 borden verplichte rijrichting
2 borden (verscholen) nadering voorrangsweg
1 waarschuwing voor drempels
1 rotonde met verplichte rijrichting


Met veel energie zijn de afgelopen tijd veel verkeersborden weggehaald in de gemeente Teylingen. Tot mijn stomme verbazing zijn er op de rotondes in Sassenheim Noord per rotonde zo'n 20 borden bijgeplaatst. Er staat nu 12 keer een bord 30Km. Alsof je daar harder zou kunnen rijden dan 30Km.

Daar komt bij dat vanuit de Elbalaan en juist weer 2 borden staan einde 30Km. Met ander woorden. Je komt vanaf de A44 en rijdt Sassenheim binnen, dan zie je dus een flink aantal borden staan 30Km. Maar kom je vanuit de Elbalaan dan staat er juist einde 30Km. Dus vanaf de A44 mag je niet harder dan 30Km over de rotonde, maar vanaf de Elbalaan mag je met 50km over de rotonde.

Helemaal overbodig zijn de 4 verkeersborden 30km als je van de parklaan af de rotonde op rijdt. Ik heb geen idee wie dit soort zaken verzint juist op het moment dat er een actie is om overbodige verkeersborden te verwijderen uit Teylingen, of waren er soms nog een paar over omdat ze elders zijn weggehaald? Het zou dus veiliger moeten gaan worden lijkt mij, maar er staan nu zoveel borden dat als je die allemaal hebt gezien je de rotonde al 4 keer hebt gepasseerd. Dit lijkt mij nou niet de juiste manier om de automobilist er op te wijzen dat je een rotonde nadert en dat er ook fietsers kunnen oversteken.

1 Comments:

  • At 2:54 p.m., Blogger Joost said…

    Zal wel van de provincie komen, en dat bord vanuit de Elbalaan is dan weer gemeentelijk. Mooi staaltje bestuurlijke grenzen.

     

Een reactie posten

<< Home