Uit de koker van Albert

maandag, januari 25, 2010

comnissie BFT

Donderdag was de laatste commissie BFT in deze raadsperiode. Namens de PvdA heeft Elsbeth een initiatiefvoorstel ingediend over de kaders voor burgerparticipatie. Hierbij wordt uitgegaan dat bij beslissingen die de gemeente gaat maken inwoners betrokken moeten zijn. Niet op een standaard manier maar op een gepaste manier die past bij het besluit dat genomen moet worden.

Ik heb aangegeven dat we in Holland Rijnland verband moeten zoeken naar een manier dat de besluitvorming dichter bij de gemeenteraad komt te staan. We zijn nu erg afstandelijk als het om Holland Rijnland gaat. We moeten er meer energie in willen steken en beter ondersteund worden. Holland Rijnland gaat over veel belangrijke zaken en daar moeten we als raad bovenop zitten.

Het voorstel van het college om het gemeentehuis van Voorhout te gaan aanpassen kan als hamerstuk naar de raad. Wel heeft het college toegezegd dat er nog een keer extra aandacht zal zijn voor duurzaamheid. Dit was door de PvdA aangegeven. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente een voorbeeld functie heeft. Dus als we toch gaan verbouwen zet dan ook gelijk zonnenpanelen op het dak en probeer dan ook die installaties te kiezen die zo min mogelijk energie gebruiken. Een verdere besparing via telewerken moet dan ook in de bedrijfsvoering van de ambtelijke organisatie mogelijk worden. Ambtenaren hoeven niet op kantoor te zijn om aan een beleidsnotitie te werken, dat kan ook thuis en (weet ik uit eigen ervaring) gaat vaak nog sneller ook.