Uit de koker van Albert

dinsdag, januari 26, 2010

Vluchtelingenwerk

Gisterenavond ben ik naar vluchtelingenwerk Nederland geweest. De reden was natuurlijk dat die instelling de vrijwilligersprijs van de gemeente Teylingen had ontvangen. Na de uitreiking van de prijs door wethouder Wim Hollart en een toelichting van Marianne Neering over het werk van Vluchtelingen werk werden enkele raadsleden getest op hun kennis van zaken. Dit was erg leuk en zagen we hoe Rose Marie Keizer (haantje de voorste) van het ene bureau naar het andere werd gestuurd. Onder het mom van 'het kastje naar de muur' en van 'hot naar her' probeerde ze te weten te komen hoe je aan een huis, een inrichting, een uitkering, in wordt geschreven in de gemeente en een ziektekosten verzekering kan komen.

Joost Peetoom (wijs door niet haantje de voorste te zijn) werd geholpen door Vluchtelingen werk en dat ging een stuk beter.

na dit toneelstukje hebben we nog een tijd zitten praten met mensen van vluchtelingenwerk en hebben we weer een afspraak gemaakt om als fractie van de PvdA een activiteit voor deze club te gaan doen. Maar dat is aan de nieuwe fractie. Al met al weer wat wijzer geworden over de hulp die aan nieuwe inwoners wordt geboden.