Uit de koker van Albert

zaterdag, maart 15, 2008

Ontwikkelingen rond de Ruïne van Teylingen

Donderdagmiddag waren Joost en ik aanwezig bij een werkconferentie over de invulling van het terrein rond de Ruïne van Teylingen. Het gonsde al heel lang en de bewoners van de Teylingerlaan bestoken ons al tijden met allerlei onheilstijdingen. Foto's die zijn aangepast alsof er een heel pretpark zou komen met daarbij nog een hele rij vlaggen van Digros. Donderdag werd tijdens de werkconferentie al heel snel duidelijk dat niemand een supermarkt wil op die plek. Los van of het wel of niet inpasbaar is in het landschap. Detailhandel en dus ook de supermarkten horen in het dorp en niet aan de rand van het dorp. Ik heb ingebracht dat eventuele kostendragers ook niet per definitie op het terrein zelf hoeven te zitten. Je kunt ook andere constructies bedenken. de ingeplande rotonde van bij de Teylingerlaan werd door Henry Stol en mij ook al snel weggehaald. Henry gaf daarbij aan dat de rotonde een stukje verderop neer leggen veel beter zou zijn. Dan heb je direct een veel betere oversteek bij de Frank van Borselenlaan en de Oude Heerenweg. De Teylingerlaan zou ook afgesloten kunnen worden.

Tijdens de bijeenkomst werd ook duidelijk dat binnen de Kastelen Stichting (eigenaar ban de Ruïne van Teylingen) lang niet iedereen het zelfde denkt. Duidelijk werd ook dat er geen samenvoeging komt van Panoirama Tulipland en de Ruïne van Teylingen maar dat ze elkaar op die plek goed kunnen versterken.

Tot slot werd als kostendragen nog aangegeven dat een bioskoop bij het Panorama heel erg gewenst zou zijn. In de hele bollenstreek is er geen en die blinde vlek zou op die plek dus mooi ingevuld kunnen worden.