Uit de koker van Albert

zaterdag, november 04, 2006

Drie voorstellen

De PvdA fractie heeft drie concrete voorstellen ingediend tijdens de behandeling van de begroting. Twee van de drie zjn door de raad overgenomen en de derde werken we zelf uit.

Om met de laatste te beginnen. De PvdA fractie zal voor het eind van het jaar een plan van aanpak presenteren met als doel dat er in mei 2007 tijdens de behandeling van de kadernota een plan ligt hoe wij denken dat het toerisme op en rond Koudenhoorn sterk verbeterd zou kunnen worden.

Wij willen dat er 150 betaalbare huurhuizen worden gebouwd op het terrein van Langeveld. Dat moet omdat we erg achterlopen met de realisatie van de zogenaamde sociale woningbouw. (Ik heb het liever over betaalbare woningen) en de vraag naar starterswoningen gigantisch is. De financiƫle basis is het feit dat de gemeente eigenaar is van de grond en er nog sortingen in het volkshuisvestingsfonds te verwachten zijn vanuit de bouwprojecten Over Teylingen en Klein Wildrijk. Alle fracties en het college hebben dit plan positief ontvangen. Het college heeft beloofd om dit plan te gaan proberen uit te werken.

De PvdA fractie wil tot slot dat er gestart gaat worden met het organiseren van wijkavonden. Concreet hebben wij aangegeven dat we voor 1 april a.s. de eerste wijkavond gehouden willen hebben en dat er dan een planning ligt voor de rest van de raadsperiode. Wij willen als eerste starten met de bewoners van het centrum van Voorhout. Ook hier waren alle fracties het mee eens.

Kortom met alle drie onze ingebrachte hebben we gescoord. Jammer dat we er tot nu toe niet veel van hebben gezien in de pers. Wellicht dat de plaatselijk bladen het wel oppakken.