Uit de koker van Albert

vrijdag, oktober 20, 2006

Uit de raad

Het was een latertje gisterenavond. Tot diep in de nacht hebben we een discussie gehad over de vorm en bouwstijl van Sassembourg (De Schutse) en de twee flatjes die er naast gebouwd worden. Over de hoogte en ligging van Sassembourg is iedereen het eigenlijk wel eens. Het is een verrijking voor de senioren die in toenemende maten een beroep doen op zorgvoorzieningen. De vorm is aangepast aan de wensen van de omwonenden en de hoogte is acceptabel. probleem zit in het feit dat de woonstichting dit niet kan bouwen zonder verlies te leiden. dat verlies moet goedgemaakt worden door twee flats die urbanfilla's worden genoemd. Hoewel deze flats vanaf het begin in het plan hebben gestaan is nu pas echt duidelijk wat de hoogte en omvang inhouden. Margreet Vos heeft in de raad van Sassenheim vorig jaar al aangegeven dat voor de PvdA de maximale hoogte 14 meter was. Niet de goot hoogte (en dan nog een dak) maar de bouwhoogte!

De bouwhoogte is nu wel 14 meter, maar het ziet er niet uit! In de commissie heeft Joost Peetoom nog eens aangegeven dat je naar een aantal alternatieven zou kunnen kijken. De parkeergarage die nu half verdiept is helemaal onder de grond zou de goede oplossing zijn. Gisteren hebben we samen met de VVD nog geprobeerd om de garaga onder Sassembourg uit te breiden want dan is het probleem ook opgelost. Dat is wel wat duurder, maar je hebt maar één keer de kans om het goed te doen!! Doe je dat niet dan kijk je er 40 jaar tegen aan.

Wethouder Wilbrink was zo zwak in haar beantwoording dat verder met haar doorpraten alleen maar grotere problemen had opgeleverd. Gelukkig heeft het college dat ook doorgehad en heeft de raad aangeboden om snel een extra commissie te beleggen waar de cijfers (die geheim zijn) op tafel worden gelegd en de vragen die nog op tafel liggen worden beantwoord. De raad krijgt dan nog de gelegenheid om het plan aan te passen. Wordt dus vervolgd!