Uit de koker van Albert

zondag, oktober 15, 2006

Fietstocht

Gisteren hebben we een fietstocht door de drie kernen gehouden. Onderleiding van Wim Blom hebben we een rondje Teylingen gefietst. We zijn gestart bij het gemeentehuis van Voorhout en en zijn toen naar de firma Damen gegaan aan de Prinsenweg. de familie Damen heeft uitleg gegeven over het proces van vermeerderen van bollen waar zij erg goed in zijn. Nooit geweten dat 1 hyacint wel 50 kleine hyacinten kan opleveren.

Daarna via de zandsloot en het pukkieslaantje naar de ruïne van Teylingen. Daar kwam ik niet omdat we onmiddelijk werden aangesproken door bewoners van de Teylingerlaan over de wegversmalling. De bewoners vinden het een hele verbetering, maar zien ook wel de onwenselijke situatie voor fietsers. Als je even staat te praten met wat mensen zie je ook gelijk wat er mis is. De bestuurders die zich netjes aan de 30 KM houden geven geen problemen voor de fietsers. Maar juist die automobilisten die zich niet aan de snelheid houden zijn het probleem en rijden de fietsers van de weg. Je houdt het niet voor mogelijk maar er zijn malloten die er in slagen om met 60 KM per uur de slalom te nemen zonder zich maar te bekommeren over overige weggebruikers. Ook zijn er nog steeds vrachtwagens die net doen of ze gek zijn en trekken zich niets aan van het verbod om de Teylingerlaan op te rijden. De echte oplossing is volgens mij het instellen van een eenrichtingsverkeer situatie alleen het dorp uit. Deze zou eigenlijk in moeten gaan ter hoogte van de brug zodat de bewoners van het stukje Teylingerlaan bij de ruïne wel in en uit kunnen rijden.

Na het overleg met de bewoners zijn we verder gefietst via het dorp naar de wasbeekerlaan en hebben we de stationslokatie bekeken. We hebben een bezoek gebracht aan de watertoren. Vanaf de watertoren is goed te zien hoe Teylingen er van bovenaf uitziet.

Hierna zijn we naar Warmond gefiest en hebben we een bezoek gebracht aan park leerust en daar de lunch gebruikt. Daarna naar de ruïne van de kerk naast Mariënhaven. Daar was ik nog nooit geweest. Dat is historisch gezien toch een mooi stukje Teylingen. Daarna nog even een pilsje gedronken in het wapen van Warmond en weer naar huis.