Uit de koker van Albert

zaterdag, oktober 07, 2006

Uitbesteding afvalverwerking

Het college wil (wat er ook gebeurd) het ophalen van het afval uitbesteden. Vier weken geleden was dat al duidelijk toen de wethouder een uitspraak wilde omdat hij die nodig zou hebben om met de OR en de bonden te gaan praten. Daar trappen wij niet in!! Eerst op papier waarom we moeten uitbesteden, dus wat kost het nu en wat gaat het ons kosten als we gaan uitbesteden en dat alles gekoppeld aan een goede kwaliteit.
Afgelopen donderdag probeerde wethouder Leo van der Zon het weer een keer. Hij had een rapport bijgevoegd wat in opdracht van de stuurgroep (weet u het nog de collegeleden van Sassenheim, Voorhout en Warmond) ter voorbereiding van de fusie is laten maken. Het rapport rammelt in mijn ogen aan alle kanten. Cijfers kloppen niet of worden ingeschat. En het staat vol met veronderstellingen en aannames. Maar niet met de cijfers die wij willen hebben. Daarnaast had de wethouder een aantal kaders bijgevoegd. Randvoorwaarden die nodig zijn om positief te besluiten over uitbesteden. Maar de belangrijkste randvoorwaarden namelijk de financiƫle randvoorwaarden en de kwaliteitsrandvoorwaarden ontbreken.
De PvdA zal als de wethouder het stuk zal aanbieden aan de raadsvergadering op 16 oktober dus niet instemmen. De consequenties zal wel zijn dat er nader budget nodig is voor het beantwoorden van de vragen die wij hebben. Maar om een goed gewogen standpunt in te nemen hebben we dat echt nodig.