Uit de koker van Albert

zaterdag, september 02, 2006

Rode keukentafel


Vanmorgen hebben we de "Rode Keukentafel" neergezet in het centrum in Sassenheim. Niet omdat er in november verkiezingen aankomen, maar omdat wij de kiezers hebben beloofd zichtbaarder aanwezig te zijn in de drie kernen. Na de fietstochten door Warmond en Voorhout en het koffieschenken in Voorhout was nu het centrum van Sassenheim aan de beurt.

We hebben met diverse mensen gesproken. Opvallend was dat veel opmerking werden gegeven over het parkeren bij AH. "Dat plein moet autovrij worden gemaakt" was een veel gehoorde opmerking. Nu zijn wij als PvdA daar geen tegenstander van, maar het zou goed zijn om de parkeerdiscussie te voeren als de nieuwe parkeergarage onder De Schutse gerealiseerd is en de plannen voor een parkeergarage onder de oude AH ter discussie komen.

Gerrit van der Meer heeft direct onderzoek gedaan naar de plek waar deze week iemand is omgevallen met een rollator. Hij zal daar op zijn weblog wel iets over zeggen.

Ook het beruchte tankstation aan de Lindenlaan was weer een discussiepunt. De PvdA zou graag zien dat dit station verdwijnt uit de wijk, maar daar heb je medewerking van de eigenaar voor nodig. Die wil natuurlijk wel als de gemeente met een grote zak met geld op de proppen komt.

We kregen ook de vraag om wat voorzieningen voor fietsers aan te brengen op de toeristische fietsroutes. Een goed idee dat zeker bruikbaar is als we in Teylingen meer toerisme willen promoten.

Opvallend was dat mijn oud collega Wil van Elk een discussie hoorde in de HEMA en onmiddelijk de klager verwees naar onze keukentafel. De klacht bleek daarna trouwens ongegrond. Het ging om iemand die een plekje heeft in de bootjeshaven in Warmond en stond bij hoog en bij laag te beweren dat hij daar weg moest. En dit nu juist besloten is het huurcontract met drie jaar te verlengen en in die tijd een definitief plan te maken waar de bootjeshaven een onderdeel van is.