Uit de koker van Albert

zondag, november 27, 2005

de zaterdag voor de verkiezingen



Zaterdagochtend hebben we vanaf 09.00 uur een kraam opgezet en is de verkiezingsmarkt gestart. Niet alleen in Sassenheim, maar ook in Warmond en Voorhout waren we actief. Rond het middaguur is de hele groep naar Sassenheim getrokken en was vrijwel iedereen actief op de markt. Gerrit van der Meer kwam later want die had de hele vrijdagnacht doorgewerkt. Gerrit werkt bij het Rode Kruis en heeft de coördinatie van grootschalige landelijke acties. Die waren wel nodig vrijdag vanwege het noodweer. Het Rode Kruis heeft heel veel mensen geholpen die hierdoor gestrand waren.

Ik heb zelf om 11. 00 uur nog een debat gehad met Hans den Hollander op Radio West. Ik vond het een leuk debat en twee verschillen werden redelijk uitgediept. De PvdA wil graag een reverendum en meer starterswoningen zonder te bouwen in de groene zones rond de drie kernen. Het CDA denkt hier iets anders over.

Na het debat weer snel terug naar Sassenheim. De hoofdstraat leek op sommige momenten op de Kalverstraat. Opvallend is toch ook dat heel veel mensen uit de regio naar Sassenheim komen. Ik heb mensen ontmoet uit Lisse, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Kaageiland. De sfeer was zeer goed trouwens. Er werd leuk met elkaar gepraat over de verkiezingen en de herindeling. Om kwart over vier hebben we de markt afgebroken met Zwarte Piet en zijn we ons klaar gaan maken voor het grote lijsttrekkersdebat in de Oude Tol.