Uit de koker van Albert

zondag, maart 30, 2008

Wijkschouw

Gisteren was al weer de volgende wijkschouw van de raad en het college. We hebben in twee groepen door delen van Warmond gelopen. We hebben een idee meegekregen van Annemiek Versluys om het spoorviaduct op te leuken. Haar idee is om het te kleuren in wat vrolijke tinten en te versieren met graffiti. Nu is het niet bij een idee gebleven want ze is ook op zoek gegaan naar sponsors. Het idee is meegenomen. We wisten niet direct of de gemeete dit wel mag doen omdat het viaduct van Prorail is. Maar het is te onderzoeken waard.
Bij de Lommerlustlaan ligt een zwaar verwaarloosd trapveldje. De bewoners wisten te melden dat er ook vaak met auto's over wordt gereden. Dus wat mij betreft het veldje zo afsluiten dat er geen auto's meer op kunnen en het veldje moet een keer onderhouden worden. Er zouden dan ook wel een paar kleine doeltjes geplaatst kunnen worden.


Achter de fietsenwinkel van Warmerdam zit nog een aannemersbedrijf. Dit bedrijf stopt en op die plek worden 11 woningen gebouwd voor starters. Ik heb mij laten vertellen dat deze starterswoningen in de vorm van een hofje worden gebouwd.
Prima dat er woningen voor starters gerealiseerd gaan worden. Het lijkt mij ook mooi als je over een paar jaar nog een keer van dezelfde plek een foto maakt en de dan niet meer de rommel ziet, maar een elftal mooie huisjes.


We werden ook nog gewezen op een stukje groenstrook waar vaak auto's geparkeerd staan. Ter plekke werd met de BOA afgesproken dat hier gehandhaafd moet worden.


In de Mattenessestraat werden we door een aantal bewoners gewezen op een enorme rotzooi bij een aantal garages. Heel eerlijk gezegd het ziet er ook echt niet uit. Je zult er maar tegenover wonen. Daar komt nog bij dat ons werd verteld dat er nog iemand is die een garagebox heeft gekocht maar door de troep van de buren niet eens in zijn eigen garage kan komen. Wat mij betreft is dit een onacceptabele situatie. Hier zal tegen moeten worden opgetreden. Punt is echter weer wel dat er wettelijke mogelijkheden moeten zijn. Dat wordt inmiddels onderzocht.


Uiteraard zijn we ook nog langs Huize Ludwina gelopen daar hadden de omwonenden linten over de straat gespannen om aan te geven waar de nieuwbouw komt.

We zijn daar ter plekke geïnformeerd door de omwonenden, de directie van Ludwina en de architect van het nieuwe gebouw. Jammer is dan weer dat de omwonenden aangeven dat het gebouw 12 meter hoog wordt en dat er door de archtect dan weer moet worden aangegeven dat het 9 meter is en dat er dan nog een aantal penthouses worden geplaatst die niet zichtbaar zijn van de grond omdat ze terugvallen in het ontwerp. Los van dat feit lijkt het mij logisch dat partijen met elkaar in gesprek blijven en het alternatief dat door de bewoners is aangedragen serieus wordt bekeken door de achitect. 23 april is er weer een bijeenkomst met alle betrokken partijen. Ik heb de omwonenden gevraagd om ons op de hoogte te blijven houden.