Uit de koker van Albert

donderdag, december 07, 2006

Op de tribune

Gisterenavond heb ik de commissie vergadering eens van de andere kant bekeken. Ik heb vooral uitleg gegeven aan Linda Braam hoe de zaken lopen in de commissie. Linda was laatst gast bij de raad en wilde graag weten hoe de commissies werken. Reden voor ons om op de tribune plaats te nemen.

Belangrijk onderwerp gisteren was de structuurvisie voor de gemeente Teylingen. Door RBOI zijn vier varianten uitgewerkt die een mogelijk toekomst beeld geven hoe Teylingen verder kan ontwikkelen. Deze vier opties worden besproken met de inwoners van Teylingen en daarna wordt er door de raad een definitieve keuze gemaakt. De vier ontwikkelingen varieren van houden wat we nu hebben tot de realisatie van grote landgoederen in de groene zones binnen Teylingen. Er is ook een variant die ingaat op de versterking van de Greenpoort (bollen en kassen).

Ik ben benieuwd hoe de discussie met de inwoners gaat lopen en of er belangstelling voor bestaat. Toen wij het boekwerkje in de fractie bespraken gaf dat onmiddelijk reden tot discussie. Dus uitdagingen genoeg zou ik zeggen.

Om de discussie te vergemakkelijken zal er een krant worden gemaakt waar alle varianten in worden uitgelegd. Begin 2007 kunt u de krant in de bus verwachten.