Uit de koker van Albert

dinsdag, maart 28, 2006

Opening Gemeentewinkel

De gemeentewinkel is al open vanaf 1 januari jl. Iedereen die er geweest is heeft gezien dat het t.o.v. de oude situatie in Sassenheim, Warmond en Voorhout een stuk klantvriendelijker uitziet. Maar dat is de voorkant van de gemeentewinkel. Ook de achterkant ziet er een stuk klantvriendelijker en kwalitatief veel beter uit dan in het verleden.

Gisteren is de gemeentewinkel officieel geopend en hebben we kunnen zien en horen welke kwaliteitsslag de gemeente heeft gemaakt om de inwoners van Teylingen beter te bedienen en welke slagen men nog wil maken. De opening werd verricht door wethouder Henriƫtte Wilbrink door een eerste elektronische aanvraag te doen van een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie aan te vragen. (vroeger noemde we dat een uittreksel uit het geboorte register)

De komende tijd worden steeds peer producten van de gemeente gedigitaliseerd. Wij kunnen dan achter onze computers aanvragen doen bij de gemeente en hetgeen is aangevraagd (en betaald natuurlijk) wordt dan thuis bezorgd door de postbode. Natuurlijk kunnen mensen die niet naar het gemeentehuis kunnen komen nog steeds gebruik blijven maken van vervoer naar de gemeentewinkel en blijft het aanbod dat ambtenaren op bezoek komen ook gelden.

Hoewel de openingstijden al zijn verruimd is er ook nog in de politiek de wens om ook op zaterdag open te gaan. Het is nog niet duidelijk of, en zo ja wanneer dit gerealiseerd kan worden. Maar ja we kunnen ook niet alles tegelijk regelen.