Uit de koker van Albert

vrijdag, maart 24, 2006

Begroting Teylingen

De begroting van de gemeente Teylingen is goedgekeurd door de raad. Alleen Trilokaal stemde tegen. Namens de fractie heb ik nog maar weer eens aangegeven dat deze begroting gezien moet worden als een werkbegroting voor het eerste jaar. Het is een optelsom van de drie afzonderlijke begrotingen van Sasenheim, Voorhout en Warmond en er is dit jaar geen rekening gehouden met nieuw beleid. Daarnaast zal het college binnenkort zijn werkplan aanbieden en daar zitten een aantal zaken in die weer aanpassing van de begroting zullen vragen. Tot slot kunnen we het college ook nog controleren in de kwartaal rapportages, dus ook dan is bijsturing mogelijk.

Al meerdere keren heeft Trilokaal aangegeven dat er een aantal zaken niet naar hun zin waren. De OZB zou te hoog zijn en de heffing van precariorechten zou niet mogen. Al met al leuk voor de kiezers om dit steeds te roepen en te laten zien dat je voor lastenverlichting bent, maar op het verzoek van ons om dan aan te geven waar die 1 miljoen euro dan moet worden bezuinigd was Trilokaal niet thuis en met stomheid geslagen. Ook op mijn pleidooi dat de begroting er zo uitziet omdat er vorig jaar in de afzonderlijke raden beslissingen zijn genomen die doorwerken in deze begroting had Trilokaal geen antwoord. Al met al geen sterke oppositie.

Het is trouwens verwonderlijk dat Trilokaal zo inzet op lastenverlichting. Ik heb wat navraag gedaan over Voorhouts Belang en het blijkt dat het daar nooit een item is geweest de afgelopen jaren dat zij in het college van Voorhout hebben gezeten. Zou dit dan oude VVD invloed van Rob ten Boden zijn?