Uit de koker van Albert

zaterdag, december 10, 2005

afkicken?

Na de verkiezingen krijg ik nog al eens de vraag of ik aan het afkicken ben. Niets is echter minder waar. Uit diverse berichten heeft u inmiddels kunnen weten dat er een nieuwe waarnemend burgemeester is voor de tijd van ongeveer een half jaar. Natuurlijk zijn hier over eerst gesprekken gevoerd met alle fractievoorzitters en is er een bepaalde lijn gekozen en een aantal uitgangspunten besproken. De voorkeur ging uit naar een waarnemer die niet betrokken is geweest bij de herindeling. Het zou iemand moeten zijn die zelf niet in is voor het definitieve burgemeesterschap van Teylingen en eigenlijk overgekwalificeerd voor een gemeente als Teylingen om snel orde op zaken te stellen. Dit zowel in de ambtelijke organisatie als binnen het college. Met deze uitgangspunten zijn we naar de Commissaris der Koningin afgereisd en de Commissaris heeft onze uitgangspunten overgenomen en gaf aan dat hij de heer Staatsen uit Den Helder vond passen in het profiel dat wij hebben afgegeven.
Ook met de heer Staatsen hebben wij indringend gesproken. Het is iemand met een grote staat van dienst. Hij heeft erg veel goede zaken gedaan. Natuurlijk is er ook behoorlijk doorgevraagd over zijn noodzakelijk vertrek uit Den Helder. Op dit punt heeft de heer Staatsen mij kunnen overtuigen dat er sprake is van een samenloop van omstandigheden die uiteindelijk hebben geleid tot zijn vertrek daar. Kijkend naar zijn totale ervaring en prestaties kan ik niet anders dan concluderen dat hij (zoals wij ook wilden) overgekwalificeerd is voor een gemeente als Teylingen en niet in is voor het definitieve burgemeesterschap en het "project" Teylingen tot een goed einde zal brengen.

Tussendoor zijn we ook nog hard bezig om een college of raadsprogramma voor de komende 4 jaar van de grond te trekken. De gesprekken hierover gaan voorspoedig met de VVD en het CDA.

We hebben ook nog een gecombineerde commissie vergadering gehad waar onder meer duidelijk is geworden dat de motie die door de gemeenteraad van Sassenheim is ingediend over de lasten van de Sassemse inwoners volgend jaar effect heeft gehad. Er is een nieuw voorstel dat natuurlijk ook nog in Warmond en Voorhout moet worden besproken, maar dit voorstel leidt er toe dat ook sassenheimers volgend jaar voordeel hebben van de fusie. Dinsdag 13 december zal het aangepaste voorstel aan de orde komen.

In tussen is ook de nieuwe fractie aan het opstarten. De eerste fractievergadering is achter de rug en ik kan concluderen dat we een goede start hebben gemaakt. Zoals verwacht mocht worden ben ik unaniem aangewezen als de nieuwe fractievoorzitter en is Joost Peetoom de fractie secretaris. Er is in de fractie natuurlijk gesproken over de gang van zaken rond de benoeming van de nieuwe burgemeester en de onderhandelingen met CDA en VVD.

Al met al is na de verkiezingen de agenda toch weer behoorlijk volgelopen naast de normale werkzaamheden en los van een vrije zaterdag is er van afkicken nog geen spraken. Wellicht dat dit komt in een gepland weekje vakantie half januari 2006.