Uit de koker van Albert

zaterdag, mei 12, 2007

Gemeentehuis Warmond

We hebben informatie ontvangen van het college dat de plannen voor de nieuwbouw bij het oude gemeentehuis sterk aangepast moeten worden. Omdat Warmond beschermd dorpsgebied is moet een landelijke commissie de plannen toetsen. Er was een koper die een plan had ontwikkeld met de restaurant, 4 hotelkamers en 30 apartementen. De commissie heeft echter aangegeven daf de bouwmassa veel te groot is en aanzienlijk moet worden aangepast. Doordat er een ontbindende clausule was opgenomen in het koopcontract is dat op dit moment ontbonden. Wij hebben aan het college het advies gegeven om alle inzenders van plannen te informeren dat het gekozen plan niet door kan gaan en alle belangstellenden uit te nodigen nieuwe plannen in te laten dienen en natuurlijk ook weer de bod te laten doen op het nu dus weer te koop staande oude gemeentehuis.

1 Comments:

  • At 4:54 p.m., Blogger steffan said…

    Beste Albert,

    Ik ben benieuwd wat het college besluit om te gaan doen. Als één van de inschrijvers zal ik binnekort wel iets vernemen. We wachten het af...

    Hopenlijk is het college sneller met dit schrijven dan het beantwoorden van mijn laatste verzoek. Ik heb nl. reeds aan het College de vraag gesteld of de biedingen op het gemeentehuis openbaar konden worden gemaakt. In elke gemeente is het bij een inschrijving nl. gebruikelijk dat de biedingen in het bijzijn van een ieder worden geopend. Zo kan een ieder voor zichzelf beoordelen of zijn bieding marktconform is.

    Het college en de dienstdoende ambtenaar zijn in hun eerdere reacties nogal krampachtig. Op mijn laatste verzoek van 14 maart jl.(!) is nog niet gereageerd.

    Steffan

     

Een reactie posten

<< Home