Uit de koker van Albert

vrijdag, september 23, 2005

start van de campagne


Direct na het ja woord van de Eerste Kamer der Staten Generaal is onze campagne voor de verkiezingen op 30 november a.s. van start gegaan. Laat in de avond is er door verschillende mensen al flink geplakt. Op de bestaande verkiezingsborden is in rood de volgende tekst geplakt:

http://www.thuis-in-teylingen.nl/

Hiermee wordt verwezen naar onze nieuwe verkiezingssite. Op deze site staan activiteiten, foto’s natuurlijk het verkiezingsprogramma en de lijst met kandidaten. Een aanrader om even te bezoeken en laat ons ook weten wat u van de site vindt.

De volgende dag 14 september hebben onze voorzitter Kees de Jong en ik een “persmap” met uitgebreide informatie bij de diverse kranten gebracht. Dit heeft er voor gezorgd dat er op 20 september een stuk ik het Leidsch Dagblad was opgenomen met onze wensen voor de verkiezingen.

Zaterdag 17 september stonden we met een grote groep PvdA-ers op de braderie in Voorhout. Naast onze eigen mensen was ook Thea Fierens in de middag bij ons actief en kregen we nog bezoek van Hans van den Berg en Simone Hazenoot uit Noordwijk. We hebben veel materiaal uit kunnen delen aan de bezoekers van de markt. Voordeel dat wij hadden t.o.v. andere politieke partijen was dat ons verkiezingsprogramma klaar was, de folders gedrukt waren en wij dus iets concreets over Teylingen konden aanbieden aan de inwoners van Voorhout. Opvallend was trouwens dat er maar weinig mensen waren die boos op ons reageerden over de fusie. De meeste namen de folder aan en veel mensen hebben meegedaan aan onze prijsvraag over Teylingen.
Op de vragen kregen wij veel diverse antwoorden, maar de juiste staan hieronder:
1. Hoeveel raadsleden krijgt de gemeente Teylingen: 23
2. Hoeveel voetbal verenigingen heeft de gemeente Teylingen: 5 (Ter Leede, Teylingen, GWS, Foreholte en Warmunda)
3. Wat is de oppervlakte van de gemeente Teylingen in vierkante meters: 33.660.000 M2

Er was niemand met alle drie de antwoorden goed. Maar de heer Persoon uit Voorhout kwam er het dichts bij en heeft dan ook onze beschikbaar gestelde taart thuis gekregen.

De campagne gaat door tot 30 november. Het wordt spannend!!

Albert Vink